Oldaltérkép

 MICROBI

Kezdőlap

Kedves Látogató!

Üdvözöljük a „MICROBI” K+F projekt internetes oldalán. A következő néhány mondatban szeretnénk röviden bemutatni a projektet, részletesebb információkat a „Projekt” fülön találhat.

Az Inno-Water Zrt., mint konzorciumvezető, a DAKÖV Kft. és az Állatorvostudományi Egyetem együttműködésére épülő kutatási konzorcium a “Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása (2019-1.1.1-PIACI_KFI)” pályázati felhívás keretében 816 157 871 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból.

A 2019-1.1.1-PIACI-KFI-2019-00118 azonosító számú, „MICROBI – Intelligens mikroreaktorok alkalmazása biológiai szennyvíztisztításban” c. projekt célja olyan szerkezetű és tartósságú, a szennyvízbaktériumok számára megtelepedési felületül szolgáló, mikroszkópos léptékű hordozó (micro-carrier) előállítása és baktériumokkal történő betelepítése, továbbá üzemi léptékű tesztelése, amely alkalmazásával – az eddigi vizsgálati eredmények alapján – a hordozóanyag tulajdonságainak szabályozásával lehet optimalizálni a szennyvíztisztításban szerepet játszó baktérium kultúra tulajdonságait, és ezáltal a szennyezőanyag lebontási/eltávolítási folyamatokat. 

Köszönjük, hogy ellátogatott honlapunkra, kérjük, továbbra is kísérje figyelemmel a weboldalt, ahol a projekttel kapcsolatos legfrissebb híreket, információkat és anyagokat megtalálhatja. Bármely további kérdés esetén állunk rendelkezésére az „Elérhetőségek” fülön található elérhetőségeink valamelyikén.