Oldaltérkép

 OKOSKLÓR

Kezdőlap

Kedves Látogató!

Üdvözöljük a „SMARTCHLOR” K+F projekt internetes oldalán. A következő néhány mondatban szeretnénk röviden bemutatni a projektet, részletesebb információkat a „Projekt” fülön találhat.

Az Inno-Water Zrt., mint konzorciumvezető, a Fővárosi Vízművek Zrt. és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem együttműködésére épülő kutatási konzorcium a Magyar-Izraeli Ipari Kutatás-fejlesztési Co-founding Együttműködési Pályázat (TÉT_15_II) pályázati felhívás keretében 66 700 480 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból.

A TÉT_15_IL-1-2016-0013 azonosító számú, „Intelligens ivóvíz klórozó berendezés rendszer fejlesztése a közegészségügyi kockázatok és az üzemelési költségek csökkentése céljával” c. projekt célja olyan intelligens klórozó berendezés és hálózat üzemeltetési rendszer létrehozása, amely csökkenti a klórozás során keletkező fertőtlenítési melléktermékekkel járó közegészségügyi kockázatokat az ivóvízben, illetve optimalizálja a hálózatban jelen lévő aktív klór koncentrációt. Ez utóbbival jelentős üzemeltetési költségmegtakarítás érhető el. A klórozási pontok és dózisok optimális szabályozásával lehetővé válik a szolgáltatott ivóvíz íz-érzékszervi tulajdonságainak jelentős javítása, és ezzel a csapvíz attraktívvá tétele a lakosság számára. Ennek megvalósításához új módszertant és klórozási rendszerkoncepciót fejlesztünk, tesztelünk és finom hangolunk az izraeli partnerrel történő együttműködésben.

Köszönjük, hogy ellátogatott honlapunkra, kérjük, továbbra is kísérje figyelemmel a weboldalt, ahol a projekttel kapcsolatos legfrissebb híreket, információkat és anyagokat megtalálhatja. Bármely további kérdés esetén állunk rendelkezésére az „Elérhetőségek” fülön található elérhetőségeink valamelyikén.

Projekt

Résztvevők

Támogatók

Beszámolók

Technológia

Galéria

Sajtó

Elérhetőségek